Bahan
300 gram tempe, dipotong 1x1 cm
2 sudu makan kicap manis
1 lembar daun salam
2 cm lengkuas, dimemarkan
2 papan petai, dibelah 2
100 ml pati
1/2 sudu teh garam
10 lonjor kacang panjang, potong 3 cm
2 sudu makan minyak goreng
2 sudu makan kicap manis
1 lembar daun salam
2 cm lengkuas, dimemarkan
2 papan petai, dibelah 2
100 ml pati
1/2 sudu teh garam
10 lonjor kacang panjang, potong 3 cm
2 sudu makan minyak goreng
Cara Membuat
- Goreng tempe setengah matang, angkat lalu diketepikan. Tumis bumbu iris, daun salam dan lengkuas hingga harum
- Masukkan tempe, kicap manis, garam dan kuahnya
- Setelah mendidih tambah petai dan kacang panjang. Masak hingga matang dan bumbu meresap
Dikutip dari Majalah Sedap Sekejap
Bahagikan resipi ini
Ayo bahagikan resipi ini supaya orang lain juga boleh membuat